Sikker bruk av kjemikalier i næringsmiddelindustrien

Produksjon og bearbeiding av drikke- og matvarer er Norges største industrinæring. Stadig strengere regelverk for å øke matsikkerheten i næringsmiddelindustrien fører til at alle de ulike sektorene innen denne bransjen er helt avhengig av et effektivt og transparent system for å sikre trygg håndtering av kjemikalier. EcoOnline har 20 års erfaring med å hjelpe næringsmiddelindustrien med bedre kontroll på kjemikaliene.

 

Acting on Incidents to Prevent Accidents in the Food & Beverage industry (3)

Avvikshåndtering for å forhindre ulykker i næringsmiddelindustrien

I dette webinaret tar vi for oss avvik - og ulykkes håndtering i næringsmiddelindustrien. Vi kommer til å fokusere på arbeidsprosesser og metoder som er bra å tenke på ved et avvik og hvordan disse leder til færre ulykker. 

Vi hjelper markedsledere i næringsmiddelindustrien

Nestle
Premier_Foods_logo.svg
Kerry-Foods-200x95
Ringnes Logo_RGB_POS
Kavli_logo
carlsberg

Slik oppfyller du kravene i regelverk for kjemikalier

94% av de spurte i den globale industri-rapporten "Food for thought" mener det er svært utfordrende å kontinuerlig tilfredsstille myndighetenes krav og retningslinjer for produksjon av næringsmiddelartikler.

Våre eksperter har samlet sine beste tips i en komplett guide slik at det skal bli enklere for deg å håndtere kjemikaliene slik myndighetene krever.

Last ned ditt eksemplar og lær mer om:

  • Arbeidsmiljøloven, REACH & CLP
  • Eksponering for kjemikalier
  • Risikovurdering
  • Sikkerhetsdatablad
  • Stoffkartotek
  • Substitusjon

Case: Arla Foods

"Med EcoOnline har vi et godt system med alle opplysninger om kjemikaliene vi bruker. Det gir oversikt og det har hjulpet oss med å få styr på kjemikaliene og om det er noen av dem vi kan unnvære. Det er brukervennlig og gjør sikkerhetsinformasjon i papirform unødvendig"

Susanne Weissenborn
Arla Foods

Vi forstår næringsmiddelindustriens utfordringer

I mer enn 20 år har vi hjulpet mange ulike kunder innen blant annet produksjon av bakevarer, drikkevarer, kjølevarer og bearbeiding kjøtt, fisk, meieriprodukter, grønnsaker og korn. I dag er det over 260 kunder innen mat- og drikkevarebransjen som benytter seg av vår fagkunnskap til å sikre en trygg og effektiv arbeidsdag.

EcoOnline hjelper deg til å overholdele loven og industristandarder som ISO 45001, 9001, 14001 og 22001.

Oppnå sertifiseringer

Sikrer overholdelse av loven og industristandarder som ISO 45001, 9001, 14001 og 22001.

Efficient_NP-135

Øk effektiviteten

Umiddelbar tilgang til viktig informasjon, på tvers av alle lokasjoner og funksjoner.

Compliant_NP-135

Følg loven

Bygget for å overholde nasjonale og internasjonale forskrifter som REACH & CLP.

Ina
Account Manager, EcoOnline

Snakk med en av våre eksperter

Sikkerhetsdatablad – kjemikalieregelverk – risikovurdering – stoffkartotek. Listen over krav og plikter til håndtering av kjemikalier er uendelig. Og alt kommer på toppen av den jobben du allerede gjør.

Hva om vi kunne fortelle deg at heretter kan du slippe å bruke tid du ikke har på å overholde regelverket og samtidig få kontroll på kjemikaliene?

 

Har du oversikt over hvilke kjemiske stoffer som finnes på din arbeidsplass?

inspecting food manufacture for safe chemical use

Tilsetningsstoffer, desinfiseringsmidler, rengjøringsmidler, komponenter i emballasje og kjemikalier for testing og analyser i laboratorier er bare noen eksempler på den enorme variasjonen av kjemikalier som brukes i næringsmiddelindustrien.

I tillegg finnes det flere eksempler på kjemikalier som det ofte er vanskelig å identifisere, som støv fra korn, mel og fjærkre, soppsporer, skalldyr og eggprotein.

Kjemikalier brukes til blant annet å bearbeide  råvarer, forbedring av farger eller aromaer og renhold. Dagens næringsmiddelindustri kan ikke fungere uten kjemikalier.

chemicals in dairies

 

Ansatte i bakerier, møller, innen bearbeiding av kjøtt, fjærkre, fisk eller meieriprodukter og produsenter av drikkevarer eksponeres ofte for skadelige stoffer, som klor, saltsyre, svoveldioksid, kjemikaliedamp og rengjøringskjemikalier.

Farlige stoffer i arbeidsmiljøet kan forårsake mange forskjellige helseproblemer og sykdommer. Ifølge en rapport fra det britiske selskapet Health and Safety Executive står eksem og astma oppført som to av de vanligste sykdommene i næringsmiddelindustrien.

 

 

Skreddersydd løsning til dine behov

EcoOnlines digitale stoffkartotek Chemical Manager

Skaff deg enkelt kontroll ved hjelp av markedets mest brukervennlige og digitale stoffkartotek. Med Chemical Manager kan du opprette, samle og dele informasjon om alle de ulike kjemikaliene og farlige stoffene du har i din virksomhet. 

Med EcoOnline får du:

  • Hjelp og veiledning  til å kartlegge, strukturere og legge til alle sikkerhedsdatablad
  • Gratis tilgang til våre erfarne supportspesialister
  • Årlig gjennomgang med en dedikert kontaktperson
Les mer om Chemical Manager

Kontakt oss