kleven-verft-800x585

Kundehistorier

Kleven Verft reduserte antall leverandører fra 40 til 4

 

Kleven Verft hadde opp mot 40 leverandører før de benyttet seg av EcoOnline og liten oversikt over kjemikaliene sine. I tett samarbeid med leverandørene og ved hjelp av EcoOnlines løsninger har Kleven Verft oppnådd mye bedre kontroll og oversikt med kjemikaliene.

 

 

I tett samarbeid med leverandørene

 

– Etter at vi gikk til anskaffelse av system hos EcoOnline har vi satt det som et krav at alle leverandører må ha databladene sine hos EcoOnline. I dette arbeidet fikk vi kuttet antall leverandører ned til 4-5, og fikk med dette mye bedre kontroll og oversikt, sier Jon Arne Hatlø, HMS-ansvarlig hos Kleven Verft.

 

Nulltoleranse for kreftfremkallende kjemikalier

Gjennom et tett samarbeid med sine leverandører opplever Kleven Verft at det har blitt mye enklere å fange opp dersom de mottar produkter og stoffer som viser seg å kategoriseres som svært helsefarlige.

– I EcoOnlines systemer mottar jeg endringer og oppdateringer fra leverandørene direkte til min e-post. Da blir det enkelt for meg og få en oversikt over alle produktenes farlige egenskaper. For eksempel, dersom jeg ser at vi mottar noe som er kreftfremkallende, sender vi direkte tilbake til leverandør, det er vi ikke interessert i å ha hos oss, forklarer Hatlø.

 

Effektiv substitusjon

Kravet om erstatning av farlige kjemikalier finnes i både Arbeids- og Produktkontrolloven. Det kan være tidkrevende å stadig ha oversikt over virksomhetens kjemikalier, og i tillegg finne erstatning til de farligste av disse. Hatlø sitt beste tips er å starte dette arbeidet allerede ved innkjøp:

 

– En til to ganger i året går vi igjennom innkjøpslista sammen med leverandørene. I EcoOnlines løsninger er det enkelt å kartlegge de ulike produktenes egenskaper ved at det gis en rask oversikt over eventuell helse-, brann- og miljøfare.

Lotte
Key Account Manager

 

Gjør som Kleven Verft - få kontroll på kjemikaliene og reduser antall leverandører!

 
  

La oss vise deg hvordan du kan skape en tryggere arbeidsplass med våre brukervennlige løsninger. Vi gjør det enkelt for deg å følge et komplisert kjemikalieregelverk!

 

Kontakt oss