"Vi er godt fornøyd med samarbeidet vi har hatt med EcoOnline og vi er stolt og trygg på at løsningen vi har valgt er sikker!" - Gunn Torill Wikdal, HMS-koordinator ved Institutt for kjemisk prosessteknologi, NTNU

NTNU er Norges største universitet med 40 000 studenter, på universitetet er det registrert hele 24 000 ulike kjemikalier i stoffkartoteket. I 2018 begynte NTNU arbeidet med å digitalisere stoffkartoteket. NTNU valgte EcoOnlines digitale stoffkartotek – Chemical Manager.

Fra ekstreme mengder papir til 300 nettbrett

Gunn Torill Wikdal, HMS koordinator ved Institutt for kjemisk prosessteknologi ved NTNU forteller at med stadig mer omfattende sikkerhetsdatablader og eksponeringsscenario ble det brukt mye tid og ekstreme mengder papir på å holde stoffkartoteket oppdatert.

En annen ulempe med sikkerhetsdatablad på papirformat er at laboratoriene har et høyt krav til renhet og med mange permer og mye papir så blir det mye støv. I tillegg så har ikke kjemikalier samme navn på norsk og engelsk, hvis noen tok feil perm, med sikkerhetsdatablad på engelsk så tok det unødvendig tid før personen fant riktig sikkerhetsdatablad.

I dag har NTNU montert 300 nettbrett på Campus. Denne løsningen har tilfredsstilt kravene til enkelhet, robusthet, hygiene og ikke minst sikkerhet. Med stoffkartotek på nettbrett er all informasjon skreddersydd for den lokasjonen de ulike nettbrettene er installert. Nettbrettet er alltid på og det er bare å trykke på en knapp for å få frem sikkerhetsdatablad. I tillegg sørger modulen EcoOnline Anywhere for at tilgang til informasjon er tilgjengelig dersom nettbrettet skulle miste internettilgang.

 

Hør Gunn Torill Wikdal, HMS koordinator ved Institutt for kjemisk prosessteknologi ved NTNU fortelle om deres storstilte prosjekt.