EcoOnline gjør sitt sjette oppkjøp på tre år

EcoOnline gjør sitt sjette oppkjøp på tre år

Published 26 januar, 2021

3 minute read

Med koronapandemien har behovet for digitale HMS-løsninger skutt i været. For å imøtekomme den økende etterspørselen henter det norske IT-selskapet EcoOnline ressurser og kompetanse fra Irland. Oppkjøpet av Engage EHS sammenfaller samtidig med selskapets strategi om økt internasjonal satsning.

 

EcoOnline ble etablert i 2000 og har utviklet seg fra å være et veletablert navn innen programvare for kjemikaliehåndtering til å levere omfattende HMS-løsninger til det europeiske og det amerikanske markedet. I dag har EcoOnline en ledende posisjon i alle de nordiske landene samt Storbritannia og Irland, med mer enn 6500 kunder, representert av 86 bransjer.

Med oppkjøpet av Engage EHS øker EcoOnline sin kundeportefølje med 150 og kan samtidig ønske 30 dyktige ansatte velkommen.

– Vi har kjent teamet bak Engage EHS lenge og vet at de deler vår visjon om å hjelpe bedrifter til å skape trygge, bærekraftige og effektive arbeidsplasser. Vi er svært imponert over det engasjementet og den kunnskapen de ansatte har, og sammen vil vi fortsette å betjene våre kunder på best mulig måte og samtidig utvikle våre HMS-løsninger til å møte fremtiden, sier Göran Lindö, administrerende direktør i EcoOnline.

Göran Lindö_2


"Sammen vil vi fortsette å betjene våre kunder på best mulig måte og samtidig utvikle våre HMS-løsninger til å møte fremtiden".

Göran Lindö
Administrerende direktør, EcoOnline Group

 

Engage EHS, har sitt hovedkontor i Dublin og er kjent for å levere svært brukervennlige HMS-løsninger til et marked som er preget av komplekse og krevende oppgaver. Darragh Geoghegan, administrerende direktør i Engage EHS, mener at de to selskapenes felles engasjement og motivasjon til å sette søkelys på helse, miljø og sikkerhet vil gi bedre produkter og tjenester for alle kunder:

– At vi nå slår oss sammen med EcoOnline er veldig gode nyheter for både våre ansatte og kunder. Vårt mål med Engage EHS har fra første dag vært å levere brukervennlige verktøy for å hjelpe kundene våre med å administrere sine HMS-oppgaver. Vi tror virkelig at vi som en del av EcoOnline kan gi mer verdi og muligheter for alle våre eksisterende og fremtidige kunder,  sier Geoghegan.

 

Darragh Geoghegan_Engage EHS_cropped

Darragh Geoghegan, administrerende direktør i Engage EHS.

 

Strategisk viktig investering

Covid-19-pandemien har ført til økt fokus på viktigheten av sikkerhet på arbeidsplassen. I en tid der hjemmekontor og avstander har blitt den nye normalen, har bruk av digitale HMS-løsninger akselerert. Parallelt som flere virksomheter får øyne opp for hvordan teknologi kan bidra til tryggere arbeidsplasser utvikles det stadig bedre og mer avansert teknologi. EcoOnline vil i løpet av 2021 introdusere markedet for flere revolusjonerende metoder for hvordan virksomheter kan redusere risiko.

– Oppkjøpet av Engage EHS er et viktig skritt for EcoOnline å fortsette og styrke team-, produkt- og kundeporteføljen. Jeg har møtt Engage EHS-ledergruppen og vet at de og deres team vil gi mye verdi til EcoOnline Group. Vi er imponert over hva de har gjort med produktet sitt de siste par årene, og hvor høyt de blir satt pris på blant kundene sine. Vi er glade for at vi nå slår oss sammen, sier Christian Melby, CIO og partner i Summa Equity.

Siden starten av 2018 har EcoOnline vokst raskt ved å tredoble både teamet og den årlige tilbakevendende inntektsbasen. For å støtte EcoOnlines strategi om å bli den ledende leverandøren av innovativ programvareteknologi for økt kjemikaliesikkerhet og kostnadseffektivt HMS-arbeid, sikret EcoOnline ny kapital fra Summa Equitys Fund II og Goldman Sachs Merchant Banking Division i april 2020. Engage EHS er det andre oppkjøpet siden Goldman Sachs Merchant Banking Division ble med i eiergruppen.

– Vi er glade for å se EcoOnline ytterligere styrke sin posisjon i Storbritannia og Irland, og at de samtidig kan styrke sin stab med Engage EHS’ talentfullt team. Vi ser frem til å fortsette å støtte EcoOnline i neste vekstfase, sier Michael Bruun i Goldman Sachs Merchant Banking Division.

 

For mer informasjon vennligst ta kontakt med:


GÖRAN LINDÖ

Administrerende direktør i EcoOnline

+47 45 20 06 60

goran.lindo@ecoonline.com

DARRAGH GEOGHEGAN

Administrerende direktør i Engage EHS

+353(86)8592993

dgeoghegan@engage-ehs.com


CHRISTIAN MELBY

Partner Summa Equity

+47 95 81 32 77

christian.melby@summaequity.com

JOSEPH STEIN

Medierelasjoner, Goldman Sachs

+44 207 774 4080

Fakta om selskapene

Om EcoOnline
EcoOnline er en ledende leverandør av innovativ programvareteknologi for økt kjemikaliesikkerhet og kostnadseffektivt HMS-arbeid. Selskapet ble grunnlagt i Norge i 2000 og har i dag mer enn 6.500 kunder og over 300 ansatte i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Storbritannia og Irland. EcoOnline opplever rask vekst og økt etterspørsel etter sine tjenester i alle markeder.

Om Engage EHS
Engage EHS ble etablert i 2008 av Darragh Geoghegan, Billy O’Brien og Colm Geoghegan. Med bakgrunn innen helse, miljø og sikkerhet (HMS) etablerte de tre eierne Engage EHS med en intensjon om strømlinjeforme HMS-arbeidet og gjøre det enklere for alle å skape sunne og trygge arbeidplasser. I dag har virksomheten tre kontor, i Dublin, London og Madrid- Les mer her: www.effective-software.com

Om Summa Equity
Summa Equity er et tematisk investeringsselskap som fokuserer på nordiske små og mellomstore bedrifter og forvalter mer enn 1,4 milliarder Euro. Summa Equity ble grunnlagt i 2016 og investerer i selskaper som er positivt drevet av megatrender innen områdene ressursknapphet, demografiske endringer og teknologiintensive virksomheter. Summa Equity er blant de første oppkjøpsfondene som benytter FNs bærekraftsmål i sin investeringsstrategi. www.summaequity.com

Om Goldman Sachs Merchant Banking Division
The Goldman Sachs Group, Inc. ble grunnlagt i 1869 og er en ledende global investeringsbank, verdipapir- og investeringsforvaltningsfirma. Goldman Sachs Merchant Banking Division (MBD) er det primære senteret for firmaets langsiktige og viktigste investeringsaktivitet. MBD er en av de ledende private kapitalinvestorene i verden med investeringer på tvers av Private Equity, infrastruktur, privat gjeld, vekstkapital og eiendom. www.goldmansachs.com


Forfatter Helene Brodersen

Helene works as Head of ESG & Sustainability. She is passionate about connecting EcoOnline's solutions with the higher purpose of creating safer and more sustainable workplaces for people and the environment. As a former journalist, she dedicates her writing to translating complex topics into easy-to-read and engaging stories. Helene also holds a degree in Sustainability.

Relaterte innlegg

| EcoOnline
EcoOnline lanserer programvare for rapportering av bærekraft

London, Storbritannia, 5 mars 2024: EcoOnline, et ledende globalt SaaS-teknologiselskap, dedikert til å tilby...

| EcoOnline
EcoOnline Appoints New Leaders Across People, Revenue, and Marketing

Additions of SaaS industry veterans sets the company up for go-to-market acceleration and operational scale LONDON,...

| EcoOnline
Ecometrica, Part of EcoOnline, Launches Free Sustainability Navigator Tool

Tool aims to take the complexity out of ESG legislative compliance LONDON, UNITED KINGDOM – October 26, 2023 – October...