EcoOnline kjøper Alcumus Software

EcoOnline kjøper Alcumus Software

Published 24 januar, 2023

2 minute read

EcoOnline, et ledende europeisk software-as-a-service (SaaS)-selskap som leverer helse-, miljø- og sikkerhetsløsninger (HMS), kunngjør oppkjøpet av Alcumus Software, programvaredivisjonen med hovedkontor i Storbritannia.

Ny global leder innen EHSQ

EcoOnlines oppkjøp av Alcumus skaper en global leder innen EHSQ-løsninger med over 850 ansatte, forpliktet til å gi 10 000 kunder førsteklasses EHSQ-programvareløsninger. Alcumus Software er en global markedsleder innen risikostyringsløsninger.

Alcumus' programvareavdeling leverer løsninger som hjelper organisasjoner med å håndtere og revidere HMS-risikoer på tvers av et bredt spekter av sektorer, inkludert detaljhandel, konstruksjon og produksjon. Alcumus tilbyr syv globale EHSQ-programvareverktøy. Verktøy som fungerer over hele verden og har 2000 brukere/kunder. Rundt 300 ansatte vil bli med i EcoOnline, med kontorer i Storbritannia, Nord-Amerika og New Zealand.

EcoOnline ble grunnlagt i 2000 og har hovedkontor i Norge. SaaS-selskapet er en europeisk markedsleder innen utvikling av programvare for å skape tryggere og mer bærekraftige arbeidsplasser og samtidig sikre overholdelse og miljømessig bærekraft. Selskapet har en sterk markedsposisjon i Norden med en økende tilstedeværelse i Storbritannia, Irland og USA. For tiden bruker 8000 kunder i alle typer bransjer og sektorer EcoOnlines programvareløsninger.

Bare Alcumus Software er anskaffet som en del av denne transaksjonen.

Å skape en global leder


CHRISJOSEPH
Chris Joseph, administrerende styreleder i EcoOnline:

"Støttet av sin investor Apax, er EcoOnline forpliktet til å bli den globale lederen innen EHS-programvare i mellommarkedet. Å legge til Alcumus-teknologien, kundene og teamet til denne innsatsen er et strategisk skritt fremover, som gjør oss til en enda sterkere partner for kunder over hele verden."

Andreas 300x360
Andreas Nordsjö, EcoOnlines Senior Vice President of Operations, sier:
"Ved å slå oss sammen med Alcumus Software, skaper vi en global programvareleder med et oppdrag om å holde folk trygge og beskytte miljøet. Dette er spesielt spennende ettersom Alcumus og EcoOnline deler samme visjon og ønske om å bruke teknologi til det gode, sammen med å ha en medarbeidersentrert kultur. Oppkjøpet gir en styrket tilstedeværelse i Storbritannia og Irland, og et langt større nordamerikansk fotavtrykk.»

162f5804c0adf10b337c3438f7f01d64645ea481
Helen Jones (Alcumus UK) og Tyler Davey (Alcumus US), som begge slutter seg til EcoOnline-ledelsen, sier:
"Integrasjonen av Alcumus' klasseledende programvare i EcoOnlines produktportefølje har potensial til å revolusjonere måten vi tenker på helse og sikkerhet på arbeidsplassen. Vår misjonserklæring er å hjelpe organisasjoner uten problemer med å skape tryggere og mer bærekraftige arbeidsplasser, med mennesker i hjertet av det vi gjør, og vi er heldige som samarbeider med EcoOnline som deler det samme engasjementet.»

"Vi ser frem til å se hvordan vi kan fortsette å lede an med nye, forbedrede programvarefunksjoner. Sammen vil innvirkningen vår merkes eksponentielt, med synergi i selskapets verdier og organisasjonskultur. Med komplementære produktsuiter og kundeporteføljer, vil den utvidede EcoOnline tilby en global EHSQ-løsning for alle kundestørrelser."


Dette er det 12. oppkjøpet gjort av EcoOnline de siste fire årene, som inkluderer Airsweb, StaySafe og Biome. Både EcoOnline og Alcumus har sikret seg investeringer fra Apax Funds.




Om EcoOnline:

EcoOnline er en ledende leverandør av programvareløsninger for miljø, helse, sikkerhet og kvalitet (EHSQ). I over to tiår har EcoOnline vært dedikert til å gjøre arbeidsplasser tryggere ved å gi organisasjoner i alle størrelser brukervennlig EHSQ-programvare som skaper engasjement og operasjonell kontroll.

Ved å utvikle brukervennlig digital programvare som forbedrer informasjonsflyten og effektiviserer all dokumentasjon som trengs for å redusere risiko på grunn av faktorer på arbeidsplassen, løser EcoOnlines løsninger reelle utfordringer med stor påvirkning. Gjennom en omfattende plattform som trekker ut og analyserer intelligente forretningsdata, kan alle organisasjoner drive effektivitet samtidig som de ivaretar arbeidsstyrken, kundene, miljøet og selskapets omdømme.

I dag hjelper EcoOnline 10 000 kunder i over 80 bransjer til effektivt å oppdage risikoer og hendelser, iverksette korrigerende tiltak og beskytte ansatte, entreprenører, kunder, publikum og miljøet.

Støttet av mer enn 850 målrettede ansatte basert i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Irland, Storbritannia og USA, gjør EcoOnline det mulig for bedrifter å skape sunnere, tryggere og mer bærekraftige arbeidsplasser. 

Om Alcumus Software  :

Alcumus Software hjelper organisasjoner med å skape en tryggere og mer bærekraftig verden gjennom markedsledende integrerte produkter og tjenester som forutser, administrerer og reduserer risikoer for å beskytte mennesker, organisasjoner og planeten vår. Den støtter globale kunder, hvorav mange er på FTSE 100-indeksen og Fortune 500-indeksene. Gjennom en integrert tilnærming til å administrere helse, sikkerhet og ESG på tvers av bransjer, lokasjoner, entreprenør- og leverandørnettverk, bidrar Alcumus Software til den fortsatte suksessen til 45 000 mennesker rundt om i verden.


Forfatter Chris Berg

Chris Berg er markedssjef for EcoOnline i Norge. Han har over 10 års erfaring innen markedsføring og kommunikasjon for internasjonale selskap og i ulike bransjer. Alle artiklene er skrevet sammen med EcoOnlines produktspesialister, med kunnskap innen arbeidsmiljøspørsmål, opplæring og kjemikaliehåndtering.

Relaterte innlegg

| EcoOnline
EcoOnline lanserer programvare for rapportering av bærekraft

London, Storbritannia, 5 mars 2024: EcoOnline, et ledende globalt SaaS-teknologiselskap, dedikert til å tilby...

| EcoOnline
EcoOnline Appoints New Leaders Across People, Revenue, and Marketing

Additions of SaaS industry veterans sets the company up for go-to-market acceleration and operational scale LONDON,...

| EcoOnline
Ecometrica, Part of EcoOnline, Launches Free Sustainability Navigator Tool

Tool aims to take the complexity out of ESG legislative compliance LONDON, UNITED KINGDOM – October 26, 2023 – October...