Ungt utviklertalent bak EcoOnlines apper

Ungt utviklertalent bak EcoOnlines apper

Published 18 oktober, 2019

2 minute read

Bare ett år etter å ha levert sin bacheloroppgave i IT og informasjonssystemer ved Universitetet i Sørøst-Norge, fikk 25 år gamle Bror Brurberg ansvar for å utvikle mobilløsninger for Nordens største programvareselskap innen HMS- og kjemikaliedokumentasjon. Allerede står han bak to av selskapets viktigste applanseringer.

 

EcoOnline jobber kontinuerlig med å forbedre kundenes brukeropplevelse og tidligere i år gjennomgikk selskapet en total renovering med oppgradert visuell profil, nye produktnavn og et forbedret brukergrensesnitt. Som et ledd i denne prosessen lanseres nå også EcoOnlines apper i ny utgave.

– Normalt gjør man bare mindre endringer i koden til en app, men denne gangen har vi benyttet oss av ny teknologi for alle EcoOnlines apper. Nå deler alle appene samme brukergrensesnitt, vi har oppnådd bedre ytelse for alle mobile enheter, færre kilder til feil og muligheten til å lagre store mengder data offline, forklarer utvikleren bak appene, Bror Brurberg.

Les mer om app for stoffkartotek og sikkerhetsdatablad.

Les mer om app for eksponeringsregister.

 

Testet på 120 000 produkter

 

Kjemikalier på arbeidsplassen utgjør en betydelig risikofaktor og virksomheter må forholde seg til et omfattende regelverk. Mange av EcoOnlines kunder har flere titalls tusen produkter som er registrert i et stoffkartotek med tilhørende informasjon i et sikkerhetsdatablad. Dette er informasjon som på en mobiltelefon skal lastes fort, og formidles på et svært begrenset område sammenliknet med en PC.

– En av de største utfordringene med å lage appversjoner av EcoOnlines løsninger er hvordan vi skal ivareta både lovkrav og ikke minst kundenes behov for umiddelbar tilgang til informasjon. Gjennom de oppdaterte appene har vi lykkes med begge deler, sier Brurberg.

For å tåle store mengder data, under dårlige dekningsforhold og på eldre mobile enheter ble løsningen å bygge appene på Googles nye verktøysett, Flutter.

– Flutter-teknologien gir meg bedre kontroll. I tillegg til at det er mange færre kilder til feil, kan jeg både oppdage og rette feilene raskere og enklere

 

Stoffkartotek à la Spotify

 

Ettersom teknologien som er benyttet er såpass ny, har den unge utvikleren måtte finne ut av mye på egenhånd. Under hele utviklingsprosessen har han vært opptatt av kundenes perspektiv:

– På mobil har du veldig liten plass til navigasjon, og du bruker som regel tommelen til å navigere rundt. For en såpass kompleks programvare som EcoOnline har i sin nettversjon, har det vært krevende å gjøre tilpasninger som passer en tommel, men som samtidig ikke går på bekostning av brukergrensesnittet. Jeg har latt meg inspirere av både Spotify og Netflix på hvordan de enkelt viser frem informasjon på en fornuftig måte.

 

Legoklosser

 

EcoOnline er i sterk vekst og det har vært viktig for Brurberg å utvikle apper med mer modularitet slik at det blir enkelt å utvikle og bygge nye apper basert på samme logikk. Metoden gjør allerede hverdagen for EcoOnlines utviklere enklere:

– Jeg samarbeider med vår utviklingsavdeling i Irland som har sin egen app, også bygd på Flutter. Og fordi jeg har utviklet våre pakker som Lego, sparer vi masse tid på å benytte for eksempel samme språkpakke på tvers av ulike apper, avslutter Brurberg.

Er du over gjennomsnittet interessert i apputvikling og kode, les mer på Bror Brurbergs egen blogg.


Forfatter Helene Brodersen

Helene works as Head of ESG & Sustainability. She is passionate about connecting EcoOnline's solutions with the higher purpose of creating safer and more sustainable workplaces for people and the environment. As a former journalist, she dedicates her writing to translating complex topics into easy-to-read and engaging stories. Helene also holds a degree in Sustainability.

Relaterte innlegg

| EcoOnline
EcoOnline lanserer programvare for rapportering av bærekraft

London, Storbritannia, 5 mars 2024: EcoOnline, et ledende globalt SaaS-teknologiselskap, dedikert til å tilby...

| EcoOnline
EcoOnline Appoints New Leaders Across People, Revenue, and Marketing

Additions of SaaS industry veterans sets the company up for go-to-market acceleration and operational scale LONDON,...

| EcoOnline
Ecometrica, Part of EcoOnline, Launches Free Sustainability Navigator Tool

Tool aims to take the complexity out of ESG legislative compliance LONDON, UNITED KINGDOM – October 26, 2023 – October...