Verdensdagen for sikkerhet og helse på arbeidsplassen

Verdensdagen for sikkerhet og helse på arbeidsplassen

Published 27 april, 2020

2 minute read

Med slagordet «Stopp pandemien: Sikkerhet og helse på arbeidsplassen kan redde liv», blir vi minnet på at trygghet på arbeidsplassen er viktigere enn noen gang.

 

Verdensdagen for sikkerhet og helse på arbeidsplassen arrangeres av FNs internasjonale arbeidsorganisasjon (ILO), og har som mål å sette fokus på viktigheten med å forebygge ulykker og sykdommer i arbeidslivet. Ettersom koronapandemien fortsetter å påvirke arbeidslivet og mange arbeidstakere rundt om i verden står overfor store utfordringer, ny risiko og økte krav til å håndtere en kontinuerlig flyt av informasjon, er målet for 2020 å fremme dialog om sikkerhet og helse ved utbrudd av smittsomme sykdommer på jobben.

ILOs hundreårserklæring vedtatt i juni 2019 erklærte at «trygge og sunne arbeidsforhold er grunnleggende for anstendig arbeid.» Dette er enda mer viktig i dag, ettersom det å sikre trygghet og helse på jobben er uunnværlig i styringen av pandemien og evnen til å gjenoppta arbeid.

I tillegg til å fokusere på smitterisiko mener ILO at gjennomføring av risikovurdering for kontroll- og forebygging, samt å sørge for god informasjonsflyt, er de viktigste HMS-tiltakene akkurat nå.

EcoOnline ser det som sin plikt å hjelpe til i en vanskelig tid og har derfor utviklet spesialtilpassede maler og sjekklister for å gjøre det enklere for virksomheter å redusere risiko for spredning av COVID-19. I tillegg gis det gratis tilgang til hele HMS-programvaren, Safety Manager i fire måneder.

 

SM_mockup02-800x585
 

Lær mer om Safety Manager

EcoOnline har skreddersydde løsninger for å kartlegge og risikovurdere alle farer og problemer knyttet til koronasituasjonen.

Safety Manager er en fullstendig skybasert løsning som gir deg tilgang til verktøyene du behøver for å få kontroll på HMS arbeidet. Planlegg, administrer og implementer – i et enkelt, svært fleksibelt verktøy designet for å støtte måten du jobber på. Bygg sjekklister, utfør inspeksjoner, tilordne tiltak og rapportere ulykker. Tilpass dine egne maler eller bruk en av standardmalene, laget av EcoOnlines erfarne sikkerhetspersonell. Safety Manager er i tillegg eneste HMS-verktøy på markedet med såkalt Smartforms-modul, som lar alle virksomheter lage sine egne maler skreddersydd sine behov.

For å gjøre det enklere å opprettholde en trygg arbeidsplass uder koronapandemien, er programvaren oppdatert med følgende spesialtilpassede funksjoner:

  • Sjekkliste for beredskap, som sikrer at organisasjonen din implementerer beste praksis for å håndtere COVID-19-krisen ved å kontinuerlig legge til rette for å evaluere og oppdatere beredskapen.
  • Rapportmal for smitte, som lar alle ansatte rapportere hendelser knyttet til tilfeller av smitte. Enten som verifisert smitte eller ved fare for eksponering. I malen kan man også legge til informasjon om økt trussel om smitte, samt forbedringsforslag for å redusere risikoen for eksponering.
  • Sjekkliste for hjemmekontor, som raskt kan deles med alle de ansatte blir det enkelt å sikre at helse, miljø og sikkerheten overholdes – også på hjemmekontoret. Sjekklisten legger til rette for både sikkerhet og de ergonomiske arbeidsforholdene på hjemmekontor.

Forfatter Helene Brodersen

Helene works as Head of ESG & Sustainability. She is passionate about connecting EcoOnline's solutions with the higher purpose of creating safer and more sustainable workplaces for people and the environment. As a former journalist, she dedicates her writing to translating complex topics into easy-to-read and engaging stories. Helene also holds a degree in Sustainability.

Relaterte innlegg

| EcoOnline
EcoOnline lanserer programvare for rapportering av bærekraft

London, Storbritannia, 5 mars 2024: EcoOnline, et ledende globalt SaaS-teknologiselskap, dedikert til å tilby...

| EcoOnline
EcoOnline Appoints New Leaders Across People, Revenue, and Marketing

Additions of SaaS industry veterans sets the company up for go-to-market acceleration and operational scale LONDON,...

| EcoOnline
Ecometrica, Part of EcoOnline, Launches Free Sustainability Navigator Tool

Tool aims to take the complexity out of ESG legislative compliance LONDON, UNITED KINGDOM – October 26, 2023 – October...