UFI & PCN på den enkle måten

ALMEGO® er en ny generasjon SDS- programvare som tilbyr unike muligheter for tidsbesparelser. En av de store mulighetene for å spare tid og ressurser er vår innebygde UFI/PCN-modul.

UFI & PCN Hero Image
Oversikt

Hvorfor bruke to systemer når alt kan gjøres i ALMEGO®?

I ALMEGOs UFI / PCN-modul kan du generere UFI-er og sende inn PCN-filen din direkte til ECHAs innsendingsportal. Dette betyr at du kan fullføre (samt oppdatere og sende inn på nytt) direkte i ALMEGO® – en såkalt «system-til-system»-løsning.

Den direkte kommunikasjonen med ECHAs innsendingsportal gjør det også mulig å få tilbakemelding fra ECHA på innsendingen din. Så hvis det er mangler ved innsendingen din, vil du motta feilkoder med veiledning fra ECHA. På denne måten kan du justere og forbedre til du har en "innleveringsgodkjenning" fra ECHA.

UFI-koder og innsending av PCN-filer er det store samtaleemnet for tiden fordi det krever mye arbeid å få implementert. Men med ALMEGO® unngår du ikke bare dobbeltarbeid, du får også muligheten til å håndtere det hele i en svært brukervennlig flyt, som gir så store tidsbesparelser at du må se det for å tro det.

Mange forteller oss at de pleide å bruke timer på én enkelt PCN-prosess i ECHAs eget innsendingsverktøy, og kan nå fullføre disse oppgavene på få minutter med ALMEGO®.

"ALMEGO®-systemet ga oss en enkel måte å produsere SDS-er med forskjellige handelsnavn og på mange forskjellige språk."

UFI - Ofte stilte spørsmål

Hva er UFI?

Unique Formula Identifier (UFI) er en EU-kode som skal stå på produkter som er klassifisert som farlige. Det skal vises på produkter som markedsføres på det europeiske markedet.

Sammen med UFI-koden skal den som selger produktet på et EU-marked sørge for at informasjon om produktet sendes inn til giftsentrene i de enkelte landene. Denne PCN-innsendelsen (Poison Center Notification) inneholder data inkludert i sikkerhetsdatabladene, men også ny informasjon som f.eks. emballasje og produktkategori.

Hvordan brukes UFI-koden?

Den innsendte informasjonen går til giftsentralene i de utvalgte landene, og produktene har en UFI-kode, som er en unik og direkte lenke til den innsendte informasjonen. Så hvis en person blir skadet med et produkt og kontakter giftsenteret, kan giftsenteret identifisere det eksakte produktet via UFI-koden og dermed hente ut relevant informasjon fra innsendt PCN.

Hva trenger du, for å opprette en UFI-kode?

For å lage en UFI-kode som er unik for ditt produkt, trenger du et organisasjonsnummer og et ordlydsnummer. Det er viktig at du ikke bruker samme kombinasjon av formulering og organisasjonsnummer som for andre blandinger.

Når blir UFI implementert?

Vedlegg VIII til CLP angir de spesifikke fristene: 1. januar 2021 for «forbrukerbruk og profesjonell bruk» og 1. januar 2024 for «kun industriell bruk».

Meldingen må sendes til hvert av medlemslandene der du ønsker å selge produktet.
Hero-SDS_norway
Neste generasjons SDS-programvare

Sikkerhetsdatablad (SDS) Programvare

ALMEGO® fra EcoOnline vil radikalt endre din oppfatning av prosessen med å utarbeide sikkerhetsdatablader. Denne programvaren er laget på grunnlag av mer enn et tiår med dedikert fokus på å forbedre prosessen med å utarbeide sikkerhetsdatablad.
Våre kunder

Mer en 7.000 virksomheter bruker EcoOnline i dag

Og vi er glade for hver og en. Fra den lokale veterinæren til de internasjonale selskapene. Noen av dem har vært så snille å fortelle om sine erfaringer med EcoOnline-plattformen. Les mer om hva de sier.

Våre kunder

Ta en titt på vår SDS-programvare

La oss vise deg hvordan vår programvare ALMEGO® kan gjøre livet ditt med sikkerhetsdatablad mye enklere.

Book a Demo
Lotte-900x900

Lotte Jakobsen

Account Manager, EcoOnline 

Kontakt ALMEGO®

New-Icon_Support
Kontakt Salg

+45 72 40 16 22

Åpningstider:
Alle hverdager fra:
8:30-15:30

New-Icon_Mail
E-post til salg

info.almego@ecoonline.com

New-Icon_Support
Chat støtte

Inne i ALMEGO®-produktet

New-Icon_Mail
Brukerstøtte e-post

support.almego@ecoonline.com