6 plikter til dokumentasjon av farlige stoffer og kjemikalier

Få styr på dine plikter ved farlige stoffer og kjemikalier på arbeidsplassen

Les mer

Plakat for personlig verneutstyr (PVU)

Bruk av personlig verneutstyr kan bli aktuelt dersom alle andre muligheter for å verne arbeidstakeren er vurdert. Vi har laget en plakat som gir deg en god oversikt over de viktigste typer av personlig verneutstyr som kan brukes på arbeidsplassen...

Les mer

8 steg til en sikker arbeidsplass

Et trygt arbeidsmiljø er kun mulig dersom alle de ansatte har tilgang til god informasjon og en felles forståelse for hvordan de interne retningslinjene for helse, miljø og sikkerhet (HMS) skal overholdes...

Les mer

Risikovurdering for COVID-19

For å hindre spredning av koronaviruset er risikovurdering et effektivt tiltak. EcoOnline gir deg tipsene til å komme i gang med risikovurderingen. Vi har laget en enkel 3-stegs guide for å hjelpe deg i gang.

Les mer

22 kjemikalier du bør erstatte

Basert på grundig research, har EcoOnline funnet 22 kjemikalier som vi anbefaler alle virksomheter å finne mindre skadelige alternativer til. Last ned vår guide for detaljert oversikt over kjemikalienavn og bruksområde, samt lenke til forslag for mindre skadelige alternativ.

Les mer

Hvor mye vet du egentlig om risiko på arbeidsplassen din? Ta testen!

Uavhengig av utdannelse og yrke, og uansett hvor du jobber og hva du jobber med følger det alltid en risiko. Har du den kunnskapen som må til for å avdekke risiko på arbeidsplassen din?

Les mer

20 tips til en sikrere kontorplass

Har du tenkt over at også i et kontorlandskap finnes det stor risiko for arbeidsrelaterte ulykker og skader?

Les mer

4 lovkrav til nettsalg av kjemikalier

Har du kontroll på hva regelverket krever for nettsalg av farlige kjemikalier til forbrukere?

Les mer

5 lovkrav til et HMS-system

Visste du at det er et lovkrav at HMS-arbeidet skal dokumenteres skriftlig? Last ned en 5-punkts oversikt over hvilke krav som stilles til et HMS-system.

Les mer

5 viktige punkter om avvik

Virksomheter som registrerer flest avvik har færrest ulykker. Lær mer om avvik - start med å laste ned en enkel guide!

Les mer

Kort & godt om HMS

Lær deg mer om de viktigste HMS-begrepene, som risiko, avvik og ulykke. Last ned din guide i dag!

Les mer

6 fakta om substitusjon

Lær deg mer om substitisjon - kanskje det viktigste tiltaket for å redusere risiko! Last ned en enkel guide med 6 nyttige fakta.

Les mer

Kom i gang med risikovurdering av farlige stoffer

Risikovurdering er virksomhetens viktigste metode for å avdekke hva som kan forårsake skader eller sykdom på arbeidsplassen. Kom i gang med risikovurdering av farlige stoffer - start med å laste ned en komplett guide til alt du bør vite om kartlegging av risiko.

Les mer

10 vanlige stoffer – som er farligere enn du tror

Vi har laget en liste over de 10 mest utbredte stoffene som finnes på mange ulike arbeidsplasser. Fyll inn skjemaet, last ned og skaff deg oversikt – det kan være du blir overrasket!

Les mer

Risikovurdering i fem trinn

Risikovurdering behøver ikke være så komplisert. Start med å laste ned vår guide, som tar deg gjennom fem enkle trinn.

Les mer

Slik lykkes du med stoffkartotek

Et stoffkartotek er et verktøy for informasjon om kjemikalier på arbeidsplassen. I en enkel guide gir vi deg komplett innføring i hvordan du på en enkel måte kan oppfylle alle krav til stoffkartotek...

Les mer

Slik leser du et sikkerhetsdatablad

Last ned en enkel oversikt over hvordan du raskt kan finne frem til den viktigste informasjonen i et sikkerhetsdatablad.

Les mer

Lær mer om eksponeringsregister

Lær deg mer om eksponeringsregister – virksomhetens viktigste register! Last ned en rask fakta-oversikt.

Les mer

CLP merking – nye faresymboler

CLP er regelverket for klassifisering, merking og emballering av farlige stoffer og stoffblandinger. Har du kontroll på merking av kjemikalier og de nye faresymbolene?

Les mer

Slik håndterer du et eksponeringsscenario

Når du mottar et sikkerhetsdatablad som inneholder et REACH-registreringsnummer og et eksponeringsscenario, betyr det at din virksomhet er pålagt nye plikter. Har du oversikt over hvilke? Og ikke minst, hvordan oppfylle disse?

Les mer

Substitusjon – slik erstatter du farlige kjemikalier

Substitusjon betyr erstatning. Når vi snakker om substitusjon av kjemikalier dreier det seg med andre ord om å erstatte stoffer og produkter som er farlige for mennesker og miljø, med mindre skadelige alternativer...

Les mer

6 faktorer som krever eksponeringsregister

Det er det ikke alltid like enkelt å svare på. For å gjøre det enklere for deg å identifisere om det finnes faktorer på arbeidsplassen din som krever eksponeringsregister, har vi samlet alle i ett enkelt dokument...

Les mer